Desert tarta crumble cu mascarpone si capsuni

de Corinuta in Prajituri, 14 Apr 2018 | 3768 vizualizari

 

Delicioasă este, puțin cam dulce, data viitoare nu mai pun atâta zahăr. M-am inspirat după rețeta unei italience, am să vă mai aduc rețete de la ea, că tare bune sunt❤🍓

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g făină
  • 120 g zahăr (brun dacă aveți)
  • 120 g unt moale
  • 2 ouă
  • 7 g praf de copt
  • 1 lgț coajă de lămâie
  • un praf de sare
  • Umplutură:
  • 500 g mascarpone
  • 120 g zahăr (pudră am pus eu)
  • 2 gălbenușuri
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 4 linguri gem de căpșuni
  • 300 g căpșuni tăiate bucăți
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta crumble cu mascarpone si capsuni:

Rețeta este pentru o formă de tort cu diametrul de 22 sau 24 cm, pe care o tapetez cu hartie de copt sau unt și făină.
Pentru aluat amestecăm toate ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt, sarea și coaja de lămâie. Adăugăm untul moale și amestecăm cu mâna până devine sfărâmicios, apoi adăugăm ouăle și frământăm. Aluatul se leagă, dar rămâne totuși bucățele. Așezăm jumătate din cantitatea obținută în tavă și o întindem cu mâinile, acoperind puțin și din peretele tăvii.
Pentru cremă: mixăm mascarponele cu zahărul, adăugăm gălbenușurile și vanilia și amestecăm bine.
Dăm drumul la cuptor să se încălzească la 180 de grade C.
Peste aluatul din tavă întindem gemul de căpșuni, apoi turnăm crema și o întindem uniform. Așezăm peste crema bucățile de căpșuni. Deasupra presărăm bucățile de aluat rămas, astfel încât să acoperim căpșunile cat mai bine.
Coacem 40 de minute la 180 de grade C, după care lăsăm să se răcească și o dăm la frigider pentru câteva ore sau pudrăm cu zahăr pudra și servim.

TIPS-URI

1

Cred ca merg și altfel de fruncte, dacă nu aveți căpșuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta crumble cu mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (21)

Corinuta 1

15.04.2018, 10:57

Mire, combinatia dintre blat crocant, crema pufoasa si dulce si capsunile acrisoare e mortala!

Corinuta 1

15.04.2018, 10:57

Vasi

mihaelar63 1

28.03.2019, 16:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu dulceata de capsuni