Desert tarta cu branza si smochine

de Veronica22 in Prajituri, 4 Noi 2017 | 2960 vizualizari

 

"tarte si placinte rumenite si iscusite"

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • Umplutura:
  • 500 gr branza dulce
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura zahar vanilinat sau esenta de vanilie
  • 5-6 smochine mai mari
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza si smochine:

Untul se mixeaza cu zaharul, se adauga ouale si apoi se incorporeaza faina. Aluatul va fi destul de moale, dar il vom pune la frigider impachetat intr-o folie. Dupa cateva ore aluatul va fi perfect pentru a intinde o foaie de tarta.

Scoatem aluatul din folie si-l punem pe masa pe care inainte am presarat faina. Framantam putin aluatul si apoi intindem foaia pe care o asezam in tava de tarta.
Branza se amesteca cu zaharul, aroma de vanilie (zahar sau esenta) si ouale. Se pune peste aluatul de tarta si se uniformizeaza. Smochinele se taie in felii destul de subtirele pe care le aranjam in forma circulara.
Dam tava la cuptor pentru 30 min.
Eu am folosit la copt o forma de tarta din sticla termorezistenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza si smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura furnicuta