Desert tarta cu ciocolata si blat din granola

de Merisor in Prajituri, 21 Feb 2018 | 3026 vizualizari

 

Încadrată cu drag la categoria „Rețete cu dragoste”  <3
Pentru iubitorii de ciocolată, dar și pentru iubitorii de granola, o delicioasă tartă cu ciocolată și blat din granola în formă de inimioară.
Și în plus, este fără zahăr, cu ingrediente cât se poate de sănătoase.
Am folosit bănuți de ciocolată îndulciți cu green sugar și granola de la Lizi's, niște ingrediente perfecte pentru un desert delicios și cât se poate de sănătos.
Am ales pentru această tartă granola din: fulgi de ovăz, ulei de rapiță, fulgi de cocos deshidratați, sirop de agave, suc de măr concentrat, caju, migdale, fistic și alune. O combinație delicioasă!
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 300 g granola
  • 100 g unt
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 250 g bănuți din ciocolată cu lapte și green sugar
  • 250 g bănuți din ciocolată albă și green sugar
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • În plus:
  • câteva căpșuni congelate
  • granola pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu ciocolata si blat din granola:

Preparare baza pentru tartă cu ciocolată și blat din granola

Măcinăm granola, dar nu foarte fin.

Topim untul și îl adăugăm fierbinte peste granola măcinată.

Amestecăm bine până la omogenizare.

Tapetăm o formă cu pereți detașabili, cu hârtie de copt și întindem la baza ei blatul de granola.

Dăm forma la rece până pregătim restul ingredientelor.

Preparare crema de ciocolată

Încălzim smântâna pentru frișcă, până aproape de punctul de fierbere.

Stingem focul și amestecăm intens în vas, până când bănuții de ciocolată sunt topiți și crema omogenă.

O lăsăm 5-6 minute să se tempereze ușor.

Asamblare tartă cu ciocolată și blat din granola

Tăiem căpșunile în jumătăți.

Le așezăm în horă, peste stratul de granola, lipite cu partea interioară de pereții formei și cu vârful în sus.

Turnăm crema de ciocolată peste stratul de granola și o nivelăm, având grijă să nu deranjăm jumătățile de căpșuni/căpșune.

Presărăm pe margini un strat de granola, dându-i forma de inimă, apoi dăm tarta la rece până când crema se întărește și o putem porționa.

Este chiar delicioasă această tartă cu ciocolată și blat din granola, o combinație de trei gusturi: dulce de la granola, ușor amărui de la bănuții de ciocolată și acrișor de la căpșunile de pe margine.

Sper să vă placă și să vă inspire!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu ciocolata si blat din granola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert New York cheesecake cu afine