Desert tarta cu ciocolata si pere

de Oana in Prajituri, 2 Noi 2017 | 9470 vizualizari

 

Un desert cu o combinatie delicioasa! O tarta cu ciocolata neagra si bucati intregi de pere aromate! Chiar se face foarte usor si nici nu iti ia mult timp!

 

INGREDIENTE

  • 150 ml lapte
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 200 gr unt moale
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 gr faina
  • un praf de sare
  • 6 pere
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 2 linguri fulgi de migdale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu ciocolata si pere:

Pune laptele intr-o craticioara si da-l in clocot. Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete, apoi adauga laptele fierbinte. Omogenizeaza bine compozitia pana se topesc untul si ciocolata.

Adauga esenta de rom si lasa la racit.

Intre timp, mixeaza ouale intregi cu zaharul pana devin pufoase si isi tripleaza volumul.

Amesteca faina cu un praf de sare, cacao si praful de copt si pune apoi putin cate putin peste compozitia cu oua.

Adauga apoi crema de lapte si ciocolata, putin cate putin, mixand la viteza mica. Pune hartie de copt intr-o tava rotunda de tarta si rastoarna compozitia.

Curata perele, taie-le pe jumatate, pe lungime si scoate cu grija cotorul cu seminte. Stropeste-le cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze. Asaza-le deasupra compozitiei.

Presara deasupra migdalele si coace prajitura la 180 de grade C, cam 45 de minute, pana se incheaga bine si trece testul scobitorii.

Las-o la racit, apoi portioneaz-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu ciocolata si pere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri, cu visine