Desert tarta cu mere si crema de vanilie

de katty in Dulciuri, 2 Mai 2017 | 3608 vizualizari

 

INGREDIENTE

crusta tarta:

  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • 300 gr faina

umplutura:

  • 1kg mere
  • 2 linguri zahar
  • scortisoara macinata

crema:

  • 350 gr smantana
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere si crema de vanilie:

Pregatim mai intai crusta. Amestecam faina cu zaharul pudra si cacaua. Punem untul rece taiat bucatele si framantam cu varful degetelor, un aluat nisipos. Adaugam oul batut si framantam un aluat nelipicios. Daca este nevoie, putem adauga 1 lingura apa rece. Strangem aluatul intr-o bila pe care o acoperim cu folie de plastic si o dam la frigider, pentru cel putin 1/2 de ora.
Intre timp, curatam merele, le radem si le amestecam cu zaharul si scortisoara. Le lasam 1/2 de ora sa isi lase zeama.
Pentru crema, amestecam smantana cu zaharul si budinca.

Aluatul de crusta il asezam pe o blat de lemn usor infainat si il intindem cu sucitorul. Acoperim fundul si peretii unei forme de tarte. Intepam din loc in loc, aluatul, cu o furculita. (din aluatul ramas, eu am taiat niste floricele pe care le-am asezat deasupra)
Stoarcem bine merele si le asezam peste blat. Turnam deasupra crema si dam forma la cuptor la foc mediu, pana incepe sa capete culoare deasupra (aproximativ 45-50 de minute).

Scoatem tarta si o lasam sa se raceasca inainte de a o taia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf marmorat cu mascarpone