Desert tarta cu mure si aluat sfaramicios

de oanapl in Prajituri, 10 Noi 2017 | 4616 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 g smantana
  • 1 ou
  • 1 praf sare
  • un pliculet praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mure
  • Pentru razatura:
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 100 g faina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mure si aluat sfaramicios:

Pui faina intr-un vas, adaugi sarea, untul, smantana, esenta de vanilie, zaharul batut cu oul, praful de copt si se framanti un aluat potrivit de tare.
Speli murele si le scurgi de apa intr-o strecuratoare.
Pentru razatura, amesteci untul moale cu zaharul si cu faina si framanti un aluat, pe care il dai pe razatoarea mare sau il faramitezi.
Intinzi aluatul cu sucitorul si il asezi intr-o tava rotunda unsa cu unt, apoi il intepi din loc in loc. Peste acesta pui murele, apoi razatura si dai tava la cuptor pentru 45 de minute. Lasi sa se raceasca in forma apoi servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mure si aluat sfaramicios" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta minunata de lamaie