Desert tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 14 Sep 2019 | 3733 vizualizari

 

Sa incep prin a va spune asa: este o zi calduroasa! Scot de la rece o felie de tarta cu piersici parfumate, crema mascarpone cu ciocolata alba si imi pregatesc un frappe. Cum va suna asta? Va spun eu, un adevarat rasfat! Iubesc tartele cu fructe si in fiecare sezon, in functie de fructe, pregatesc diverse tarte, care sunt atat pe placul nostru dar si a celor ce ne trec pragul casei! Sunt grozave sa le si daruiti, cand este ziua cuiva drag!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
    • 160 gr unt
    • 1 ou
    • 280 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • un praf de sare
    Pentru umplutura de piersici:
    • 1 kg piersici coapte (sa nu fie tari, dar nici prea moi)
    • 2 linguri amidon
    • 4 linguri gem de caise
    Pentru crema:
    • 500 gr mascarpone
    • 100 gr ciocolata alba
    • 2 linguri lapte
    • 2 linguri zeama de lamaie
    • coaja rasa de la o lamaie mica
    • ornamente pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata:

Aluatul: Intr-un vas puneti untul rece, faina, praful de copt si sare. Amestecati cu mana, apoi adaugati oul si vanilia. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Presarati faina pe masa de lucru, intindeti o foaie nu foarte subtire. Intr-o tava de tarta cu diamentrul de 28 cm, puneti foaia de aluat, o presati bine si pe margini. Taiati surplusul si bagati tava in frigider.

Umplutura de piersici: Spalati bine piersicile, le taiati in jumatati si scoateti samburii. Le taiati in cuburi potrivite. Le amestecati cu gemul, apoi si cu amidonul. Scoateti tava din frigider, puneti piersicile. Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru circa 35 de minute, pana crusta prinde o culoare usor aurie. Scoateti tarta din cuptor cand este gata, o lasati sa se raceasca.

Crema: Ciocolata o topiti pe baie de aburi impreuna cu laptele. Dati bolul deoparte, lasati 2-3 minute sa se tempereze. Mixati mascarponele rece, apoi adaugati ciocolata, coaja rasa de lamaie. Mai mixati putin pana sunt toate incorporate. La final incorporati zeama de lamaie. Peste tarta rece puneti crema, o nivelati. Presarati decoratiuni, asezati bucati de piersici, frunze de menta. Dati la rece 1-2 ore, apoi o portionati si serviti.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ness