Desert tarta cu prune si crema

de Catalina L in Dulciuri, 2 Noi 2017 | 3907 vizualizari

 

concurs  "tarte si placinte rumenite si iscusite"
O reteta frantuzeasca din regiunea Poitou Charentes :)
Aveam pofta  de o tarta cu prune si aceasta varianta cu crema engleza si parfumata cu coniac m-a atras foarte mult.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/tarta-cu-prune-si-crema.html

 

INGREDIENTE

Aluat dulce:

  • 250 g faina
  • 125 g unt moale
  • 1 ou
  • 75 g zahar
  • esenta vanilie
  • 1 varf de sare

Pentru garnitura si crema:

  • 700 g de prune
  • 45 cl de lapte
  • 80 g de zahar
  • 1 lingura de faina
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingura de coniac
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu prune si crema:

Aluatul dulce:

În bolul robotului se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine. 

Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se formeaza o bula. Se scoate aluatul si se preseaza de cateva ori cu palma pentru a-l aplatiza. Se pune in folie alimentara aluatul si lasati-l sa se odihneasca cel putin 20 de minute in frigider.

Pregatiti crema:

Puneti laptele la fiert.

Amestecati galbenusurile de ou cu zaharul, coniacul si faina.

Varsati deasupra laptele fierbinte treptat, continuand sa amestecati.

Puneti compozitia pe foc mic si lasati cateva minute pana se-ngroasa un pic.

Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.

 

Spalati, curati prunele de samburi si taiati-le in 6.

Ungeti cu unt o forma detasabila.

Presarati faina pe suprafata de lucru si intindeti aluatul intr-o foaie subtire. Rulati foaia pe sucitor si asezati-o in forma unsa - imbracati bine fundul si peretii formei detasabile. Indepartati surplusul de aluat si intepati cu o furculita. Asezati prunele si turnati deasupra crema racita.

Dati la cuptorul incins la 210° C, timp de 45 minute.

Lasati sa se raceasca si dati la frigider.

Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu prune si crema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde