Desert tarta cu zmeura si mascarpone

de oanapl in Prajituri, 3 Iun 2021 | 3274 vizualizari

 

Vă invit la o prăjitură rapidă și delicioasă. Poate fi pregătită cu orice fruct de sezon.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri smântână
  • 270 g făină
  • un praf de sare
  • pentru umplutură:
  • 200g zmeură congelată
  • 80g zahăr
  • 250g mascarpone
  • 200ml smântână pentru frișcă
  • 5g gelatină
  • pentru ornat:
  • zmeură
  • căpșuni
  • fistic
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu zmeura si mascarpone:

Se pun într-un castron făina, sarea și untul rece tăiat cuburi și se frământă puțin. Se adaugă oul, smântâna și se amestecă până când aluatul devine omogen. Se pune în folie alimentară și se dă la rece pentru minim 30 de minute. Se pregătește o tavă dreptunghiulară de tartă. Se întinde o foaie din aluat, se așează în tavă, se îndepărtează surplusul de aluat de pe margini și apoi se înțeapă aluatul cu furculița din loc în loc. Se pune o hârtie de copt deasupra aluatului și se presară boabe de fasole sau biluțe speciale pentru copt și se introduce tava în cuptorul încins, la 180 de grade, pentru 15 minute, apoi se îndepărtează hărtia de copt cu fasolele și se mai lasă 15-20 de minute până când aluatul se rumenește. Când este gata, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet.

Din aluatul rămas se decupează câteva floricele, care pun pe o tavă și se coc 10-15 minute.

Între timp se pregătește umplutura. Se pune zmeura pe foc cu 2 linguri de zahăr și se lasă să clocotească 5-7 minute, apoi se pasează cu o furculiță și se trece prin sită. Sosul se lasă să se răcească complet.

Se mixează mascarpone cu zahărul măcinat, apoi se adaugă smântâna pentru frișcă și se mixează până când compoziția devine fermă.

Se iau 50g din sosul de zmeură rece și se pun într-un vas și se adaugă gelatina și se lasă să se hidrateze pentru 10 minute, apoi se topește pe baie de aburi. Se lasă să se răcorească.

Sosul rămas se mixează cu crema mascarpone. Se iau 2-3 linguri de cremă și se adaugă peste gelatina răcorită, se omogenizează și apoi se toarnă gelatina peste crema mascarpone. Se mixează 20 de secunde cu mixerul și apoi se amestecă ușor cu o spatulă.

Se toarnă crema peste blatul răcit (păstrând câteva linguri de cremă pentru ornat) și să dă la rece pentru minim 2-3 ore sau peste noapte.

Se mixează crema rămasă, se pune într-un posh și se ornează tarta. Se ornează după imaginație, cu floricele de aluat, fructe, fistic.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu zmeura si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de duminica