Desert tarta exotica

de Bucataras Diana in Dulciuri, 11 Oct 2019 | 2145 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 2 linguri apa rece,
  • 75 g faina,
  • 30 g amidon,
  • 30 g cacao,
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone,
  • 3 fructe de cactus,
  • 1 rodie,
  • 50 g zahar,
  • 2 oua,
  • 3 foi gelatina.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta exotica:

Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, cacaua si amidonul.

Separam albusurile si le batem impreuna cu zaharul pana devin spuma.  Adaugam galbenusurile, apa si esenta de vanilie peste amestecul de faina si mixam 2-3 minute. Peste spuma de zahar turnam compozitia de faina si amestecam usor pana se omogenizeaza.

Ungem o tava de tarta cu unt si turnam amestecul obtinut. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trece testul cu scobitoarea, cand este gata scoteam tarta pe un platou si o lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim crema astfel: Curatam fructele de cactus, le maruntim si le punem la scurs, La fel si samburii de rodie ii punem la scurs.In vasul robotului punem ouale, zaharul si mascarpone si amestecam pana devine crema. Adaugam fructele de cactus si samburii de rodie si mixam. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, o adaugam in crema, o intindem peste blatul de tarta si dam totul la rece pentru cel putin 1 ora. Decoram cu samburi de rodie si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta exotica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Razvan Constantinescu 1

12.10.2019, 14:54

Rocsi 1

14.10.2019, 21:54

Nu stiu cum este la gust fructul de cactus, dar tartele cu fructe imi plac mult!

gaby_gabytza 1

10.12.2019, 20:14

Wow

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Diplomat cu indulcitor