Ciocolata de casa

de cristina1985 in Dulciuri, 23 Noi 2014 | 3796 vizualizari

 

Eu am facut jumatate de cantitate pentru ca la mine nu se mananca mai mult.

 

INGREDIENTE

  • 500 g lapte praf
  • 250 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 pachet unt
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 2 lg cacao sau roscove
  • 50 g alune
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Se fierbe apa cu zaharul si zaharul vanilinat.In momentul in care zaharul s-a topit se mai lasa la fiert 7 minute,la  foc domol.Va iesi un sirop.Se adauga untul.

Alunele se prajesc putin pe o plita sau la cuptor.

Peste sirop se adauga lapte praf, cacao si alunele. La inceput ciocolata de casa va fi mai moale, Acum este mometul sa puneti lapte praf mai mult daca o vreti mai tare.

Cu cat se raceste va deveni mai tare.Se pune intr-un vas cu suprafata intinsa (20/30 cm) si se tine la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

babi5 1

24.11.2014, 07:58

MotanLaOale 1

24.11.2014, 09:03

cristina1985 1

19.04.2016, 18:17

Ciocolata de casa este putin moale la inceput ,dar sa nu va speriati pentru ca se intareste, pe masura ce se raceste. Eu am facut de mai multe ori aceasta reteta si a doua oara am pus doar 150 g zahar si este mai buna
Mi se pare cea mai buna reteta de ciocolata de casa incercata, pentru ca se simte gustul laptelui praf.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa in foi de napolitana