Desert tarta tatin

de cristina1985 in Prajituri, 27 Mar 2017 | 2246 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • sare
  • 1 galbenus de ou
  • 6 lg apa ( sau lapte)
  • Umplutura:
  • 7 mere
  • 125 g unt
  • 125 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta tatin:

Aluat: Se amesteca toate ingredientele si se pune aluatul la frigider 30 minute. Daca va iese prea tare aluatul, mai adaugati putina apa sau lapte. Nu este nevoie de praf de copt.

Umplutura: Se curata merele de coaja si cotor si se taie felii mai groase. Se topeste untul si se adauga zaharul. Se tine pana se caramelizeaza,amestecand  din cand in cand (eu am tinut mai putin si nu a prins culoare de caramel). Se toarna caramelul intr-o tava cu diametru de 28 cm. Asezati merele crude, felie langa felie, iar restul le asezati deasupra. Se da tava la cuptor 15 minute, apoi se intinde aluatul si se pune peste mere. Obtineti un aluat mai mare decat forma de copt , pentru a forma bordura (introduceti marginile inauntru).

Se coace 35-45 minute, la 180 o C. Eu am tinut 1 ora si 35 minute. Oricum, dupa 35 minute, verificati. Blatul trebuie sa capete o nuanta aurie. Nu se verifica cu scobitoarea.

Cand este gata, se lasa la racit, pana devine calduta. Atunci se agita putin tava (ca sa se desprinda), se asaza o farfurie mare peste tava si se intoarce. S-ar putea sa mai ramana putin suc de la mere care se arunca sau se bea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta tatin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Apple Crumble