Desert tarte cu mascarpone si zmeura

de cristina1985 in Prajituri, 7 Iul 2018 | 2636 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 40 g cacao amara
  • un praf sare
  • 100 g zahar
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lg apa rece
  • Crema:
  • 400 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g unt
  • 200 g mascarpone
  • Decorare:
  • 500 g zmeura
  • afine
  • 1/2 plic gelatina
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarte cu mascarpone si zmeura:

Aluat: se amesteca faina, zaharul, cacaua, praful de copt si sarea. Adaugati untul, oul si framantati. Puneti apa si amestecati pana rezulta un aluat usor de modelat. Se tine la frigider 30 minute.

Se intinde aluatul si se decupeaza cu ajutorul unei forme de tarta cerculete. Puneti hartie de copt si asezati aluatul .Peste el, puneti alta hartie de copt si fasole boabe.

Se introduc in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pentru 15 minute, cu boabele de fasole si alte 10 minute fara ele. Se lasa la racit, apoi se inlatura hartia de copt. Forrmele mele au 8-9 cm diametru si au iesit 18 tarte.

Crema: Se pune frisca lichida intr-o oala pe aragaz, iar cand incepe sa fiarba, opriti focul si adaugati ciocolata alba (rupta in bucati, pentru ca se topeste mai repede). Amestecati pana rezulta o crema, apoi adagati untul treptat si mascarpone. 

Se pune crema in fiecare tarta si se introduce tava la frigider, pentru a se intari. Apoi se decoreaza cu fructe si se ung cu gelatina (1/2 pliculet se amesteca cu 50 ml apa si se lasa 10 minute; apoi se fierbe pe aburi cateva secunde pana se dizolva si se lasa la racit pana se ingroasa; se ung cu o pensula fructele).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarte cu mascarpone si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza si fructe de vara