Desert Tiramisu

de Lau in Torturi, 27 Ian 2021 | 2390 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • 4 galbensuri
  • 200 ml frisca
  • esenta de vanilie
  • 50 ml lichior de migdale
  • 300 ml cafea tare
  • 400 g piscoturi
  • 1 lingura pudra cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu:

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul cca 5 min pana ce au crescut in volum si s-au deschis la culoare.

Adaugam mascarponele in 2 transe(eu am folosit 2 cutii de 250 g)si mixam cateva secunde pana ce se omogenizeaza,adaugam esenta de vanilie si liciorul de migdale,omogenizam.

Separat mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul,adaugam peste crema de mascarpone si mixam cateva secunde pana ce se omogenizeaza.

Pe un platou adaugam un strat de crema,care va fi baza prajituri.

Insiropam piscoturile in cafeaua rece si putin indulcita si adaugam peste crema.

Adaugam 1/2 crema ramasa,alt rand de piscoturi si deasupra am facut moate de crema.

Am dat la rece 2 ore,dupa care am decorat cu piscoturi trectute prin ciocolata pe margine si am pudrat cu cacao.

 

TIPS-URI

1

Eu am adaugat inelul de la tava de copt, pentru am fi mai usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere