Desert tiramisu cu ananas

de Bucataras Diana in Prajituri, 24 Mar 2018 | 3912 vizualizari

 

Ador tiramisu si sa il fac si sa il pap :P. nu am dat gres niciodata cu el. Am facut in cateva combinatii dar cea care ne place cel mai mult este cel cu ananas. Carcotasii sa zica mersi ca nu am pus (inca - sic) si ceva seminte :P . Astea fiind scrise va astept la desert.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 750 g mascarpone
  • 400 g piscoturi
  • o cutie de compot de ananas
  • 250 g cafea tare
  • esenta de migdale
  • 3 linguri de zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tiramisu cu ananas:

Facem cafeaua (fara zahar) si o lasam sa se raceasca.

Punem ananasul la scurs.

Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam bine galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam mascarpone si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam si esenta de migdale si amestecam. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Turnam spuma de albusuri peste crema, amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza si dam la frigider.

Tocam ananasul cubulete. Insiropam rapid fiecare piscot cu compot de ananas si le asezam intr-o tava. Peste piscoturi turnam un strat de crema de mascarpone, presaram cubulete de ananas si adaugam un alt strat de piscoturi insiropate in cafea, apoi inca un strat de crema, presaram restul de cubulete de ananas, pudram cu cacao si dam la frigider pentru cateva ore.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu gem de prune, nuci si aluat razuit