Desert tort aniversar

de Rahela Velicu in Torturi, 17 Mar 2017 | 4195 vizualizari

 

Un tort delicios cu crema de mascarpone si pasta de zahar pe care l-am facut de ziua iubitului meu :)

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 180 g faina
  • 200 g zahar
  • 90 ml apa fierbinte
  • 6o ml ulei
  • 4 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente crema 1:

  • 200 g frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • 150 g crema de branza

Ingrediente crema 2:

  • 500 g mascarpone
  • 500 g nutella

Ingrediente pasta de zahar:

  • 1 plic de gelatina granule
  • 6 linguri de apa
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura de margarina Unirea
  • zahar pudra cat cuprinde ( aprox. 800-900 g)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort aniversar:

Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat si uleiul si mixam. Cacaua o amestecam bine cu apa fierbinte, sa nu ramana cocoloase si o turnam usor peste galbenusuri. Mixam sa se integreze bine. Adaugam apoi tot peste galbenusuri si faina cu praful de copt si mixam. Rezulta o compozitie groasa. Luam aceasta compozitie cu lingura si o punem peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn, pana cand se integreaza perfect. Tapetam tava cu hartie de copt si putem coace pentru 25 de minute, la 200 de grade C.

Pregatim prima crema: mixam spuma frisca lichida, adaugam ciocolata topita si crema de branza si mixam bine.

Crema a doua se pregateste si mai simplu: mixam mascarponele, adaugam nutella sau finetti si incorporam bine.

Asamblam tortul, fara a insiropa blatul si oprim crema sa il acoperim bine la final.

Deasupra am ornat cu pasta de zahar.

Pasta de zahar.

Mai intai punem gelatina cu apa, pe baie de aburi si lasam pana cand aceasta se topeste. Adaugam mierea si margarina si amestecam. Lasam pana cand se topeste si untul.

Punem 500 g zahar pudra cernut intr-un bol incapator si adaugam compozitia fierbinte. Amestecam cu lingura cat se poate, apoi transferam compozitia pe blatul de lucru pe care presaram din abundenta zahar pudra. Incepem sa framantam pana cand nu se mai lipeste de maini, dar nici sa fie foarte tare pasta, ca se va rupe usor. Adaugam coloranti alimentari pentru a o colora.

Acoperim tortul cu pasta de zahar.

TIPS-URI

1

Pasta de zahar se aplica pe tort cu ajutorul sucitorului.

2

Inainte sa punem pasta de zahar pe tort, punem pe laterale si deasupra un strat generos de crema.

3

Dam la frigider tortul pana a doua zi, pentru ca blaturile sa se insiropeze bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de zahăr ars şi frişcă