Desert tort cu caramel

de Lau in Dulciuri, 21 Apr 2017 | 2132 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • Crema
  • 200 g bomboane caramele
  • 200 g frisca
  • 200 g crema de branza
  • Decor
  • 150 g ciocolata
  • 200 g frisca
  • nuca de cocos
  • fructe de padure
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu caramel:

Blat

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa, esenta.

Adaugam ingredientele uscate amestecate, nuca macinata (am uitat sa o amestec), amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit, pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca, dupa care taiem in 3 felii.

Crema

Intr-un vas, topim bomboanele caramele cu frisca (avand grija sa nu fiarba), acoperim cu folie si lasam sa se raceasca, dupa care o mixam pana ce isi dubleaza volumul.

Mixam crema de branza adaugam frisca si omogenizam.

Asamblare

Asezam prima foaie - insiropam (suc de portocale) - crema - repetam pana ce terminam.

Topim ciocolata impreuna cu frisca, o mixam si ungem tortul, dam la rece si decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort bradut