Desert tort cu ciocolata si mure

de -Licurici- in Torturi, 20 Feb 2019 | 3938 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat(18cm):
    • 4 oua;
    • 4 linguri de zahar tos;
    • 1 lingura lapte;
    • 4 linguri cu varf faina;
    • 1 lingura cu varf cacao;
    • 1 lingura ulei;
    • 1/2 plic praf de copt Dr. Oetker;
    • 1 lingurita esenta naturala vanilie de Madagascar Dr. Oetker.
  • Pentru crema de ciocolata:
    • 300 ml frisca lichida;
    • 300 g ciocolata cu 40% cacao;
  • Sirop: 300ml apa + un plic ciocolata calda alba.
  • Glazura de ciocolata: 100 g ciocolata neagra, 120ml frisca lichida.
  • Mure.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ciocolata si mure:

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie.

Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar.

Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt (cernute). Se pune putin cate putin, amestecand cu o spatula, de jos in sus.

Aluatul se imparte in 2. O parte se amesteca cu o lingura de lapte si o lingura de cacao.

Se tapeteaza o forma de tort cu foaie de copt (diametrul de 18cm), se adauga alternativ, cate o lingura din fiecare aluat.

Se da la cuptor pentru 25 min. Se verifica cu scobitoarea daca a fost gata si se lasa la racit cateva ore sau pana a doua zi.

Pentru crema, frisca lichida se incalzeste pe foc, iar cand incepe sa fiarba, se opreste focul si se adauga ciocolata rupta in bucati.

Se lasa cateva minute, fara a se amesteca, apoi se amesteca cu telul, pana se topesc toate bucatile de ciocolata.

Ciocolata se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se baga in frigider pentru 3 ore sau in congelator pentru 45min.

Cand s-a racit bine, crema se mixeaza cateva minute la viteza maxima, dar nu foarte mult, pentru ca se poate taia.

Crema se baga la frigider, 20min.

Pentru glazura, ciocolata se rupe in bucati mici si se pune pe foc impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se topeste ciocolata, apoi se lasa la racit, pana se asambleaza tortul.

Asamblare: Blatul se taie in 2 si se asambleaza in forma de tort.

Fiecare felie de blat se insiropeaza.

Peste prima felie de blat se pune crema, bucati de mure, crema, apoi cealalta felie de blat.

Se opreste putina crema pentru imbracat tortul.

Se baga in frigider pentru cateva ore, apoi se pune deasupa glazura si se orneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata si mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
La multi ani, Dia! Tort cu ciocolata si piersici