Desert tort cu cirese

de Lau in Torturi, 21 Apr 2017 | 2655 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • esenta de migdale
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • Crema
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 500 ml frisca
  • 100 g lapte condesat
  • 1 borcan de 800 g compot de cirese
  • Decor
  • frisca
  • cirese
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu cirese:

Blatul

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul, apa si esenta, adaugam spuma de albusuri, amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, intr-o sita deasa, adaugam faina, praful de copt si cernem peste amestec, adaugam nuca si omogenizam cu o paleta cu miscari usoare.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit, pana ce trece testul cu scobiatoarea.

Lasam sa se raceasca bine dupa care taiem in 3 felii.

Crema

Topim ciocolata impreuna cu 150 ml frisca, lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam frisca, adaugam ciocolata, laptele condesat si mixam pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare

Asezam prima foaie de blat, insiropam cu zeama de la compot, adaugam crema - cirese fara samburi- a 2 foaie de blat si repetam pana ce terminam foile.

Ungem tortul cu un strat de crema, apoi il dam la frigider 30 minute, dupa care il decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata 2