Desert tort cu crema de capsuni

de Ancutsa in Torturi, 3 Mai 2019 | 2135 vizualizari

 

Pentru că Sf. Gheorghe s-a sărbătorit anul acesta în cea de-a doua zi de Paște, am pregătit pentru nepoțelul meu un tort cu pandișpan pufos, cremă de căpșuni, un strat de pișcoturi, frișcă și bombonele de zahăr.
„Retete pentru mese in familie”

 

INGREDIENTE

  • Pentru pandișpan:
  • 5 ouă L,
  • Un praf de sare,
  • 4 linguri zahăr,
  • 5 g zahăr vanilat Bourbon,
  • 150 ml ulei,
  • 5 linguri făină,
  • 10 g praf de copt,
  • Pentru însiropat:
  • 300 ml apă,
  • 1 linguriță rasă cafea,
  • Pentru crema de căpșuni:
  • 100 g dulceață de căpșuni de casă,
  • 2 linguri apă,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 5 g zahăr vanilat Bourbon,
  • 50 g ciocolata alba,
  • Pentru decor:
  • 200 ml frișcă lichidă Meggle,
  • 14 pișcoturi,
  • Litere de ciocolată,
  • Fluturași Dr. Oetker,
  • Ornamente pentru prăjituri Magia Nopții Dr. Oetker,
  • Ornamente pentru prăjituri Lumea Unicornilor Dr. Oetker
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de capsuni:

 

Blatul: se bat spumă, cu mixerul, albușurile împreună cu un praf de sare, zahărul și zahărul Bourbon. Se adaugă treptat gălbenușurile, uleiul, făina și praful de copt, omogenizând. Se toarnă într-o tavă de copt pregătită cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit, 20 de minute, la foc mediu. Se dau la blender, să se obțină o pastă groasă, uniformă și se lasă la răcit.

 Pentru însiropat: se prepară o cafea mai slabă. Se lasă la răcit.

 Crema: se desface gemul în puțină apă, pe foc mic, se lasă să fiarbă, până scade un pic (cam 5 minute). Se lasă la răcit, apoi se toarnă peste crema mascarpone, se adaugă zahărul Bourbon și ciocolata albă topită și răcită, pentru o aromă delicată și se amestecă aprox un minut, cu mixerul. 

Montare și decor: se însiropează delicat blatul. Se decupază marginile, dacă vă deranjează, pentru un aspect uniform. Se întinde, cu o spatulă, crema de căpșuni. Se adaugă pișcoturile trecute rapid prin cafea, cât să se însiropeze, dar să nu se înmoaie prea tare. Se bate frișca lichidă, până devine consistentă, dar mai moale, nu vârtoasă. Se îmbracă tortul, se ornează cu frișca rămasă. Se decorează cu litere de ciocolată și cu bombonele de zahăr.

 

Porții: 16

Timp de gătire: 20 min

Timp de pregătire: 1h 40 min

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/05/tort-iorgo-2019.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema caramel