Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si bezele

de Rocsi in Torturi, 19 Mai 2017 | 4018 vizualizari

 

Mi-a placut mult provocarea celor de la Nestle Dessert Romania si, cum am primit si ceva ciocolata de la ei, era musai sa pregatesc ceva bun. M-am oprit la o combinatie care este adorata de multi iubitori ai dulciurilor: blat pufos de cacao, crema spumoasa de ciocolata, bucati proaspete de capsuni si bezele. Eeeee, ce spuneti?

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 3 lingrui faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare

Pentru crema:

  • 350 gr ciocolata neagra Nestle
  • 400 ml frisca lichida
  • 3 linguri amaretto

Pentru insiropat:

  • 3 lingurite ness
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amaretto
  • apa fierbinte

Mai avem nevoie:

  • 200-250 gr capsuni proaspete
  • 15 bezele
  • 50 gr fistic
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si bezele:

Incepem cu crema de ciocolata, pentru ca trebuie sa stea la rece.
Ciocolata o rupem bucatele si o punem intr-un bol de inox.
Turnam frisca lichida peste, transferam bolul pe baie de aburi.
Amestecam continuu, pana ciocolata este complet topita.
Cand ciocolata s-a topit de tot, luam bolul de pe foc, il lasam 5-10 minute la temperatura camerei, apoi dam crema la frigider peste noapte sau 4-5 ore.
Dupa acest timp, mixam crema la o viteza mare pana devine spumoasa.
Incorporam amaretto, amestecand totul cu o paleta de silicon.

Blatul:
Galbenusurile le mixam cu zaharul, pana se albesc.
Adaugam uleiul, apoi faina, praful de copt si cacao.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Le incorporam peste galbenusuri impreuna cu vanilia, cu ajutorul unei palete.

Impartim compozitia in 3 boluri in mod egal.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda, cu diametrul de 20 cm.
Punem prima parte de compozitie, o nivelam.
Bagam prima foaie de blat in cuptorul incins, pentru 10 minute la 180 de grade.
Cand este gata, o scoatem si le coacem pe urmatoarele.

Lasam cele 3 foi de blat sa se raceasca.
Siropul:
Intr-o cana punem ness-ul cu zaharul si cateva picaturi de apa fierbinte, frecam bine.
Adaugam circa 200 ml apa fierbinte, amestecam si il lasam sa se raceasca.
Peste ness-ul rece adaugam amaretto.
Spalam capsunile. Cateva le taiem bucati potrivite, restul le pastram pentru decor.
Crema o impartim in 3 parti egale.
Asezam prima foaie de blat pe un platou, montam un inel detasabil in jurul sau.
Il insiropam cu ness, punem prima parte de crema, o nivelam.
Asezam bucati de capsuni si rupem cate 4-5 bezele.

Venim iar cu blat, insiropam, crema, capsuni si bucati de bezele.
Punem si ultima foaie de blat, o insiropam si dam tortul la rece 4-5 ore.
Dupa acest timp, il scoatem de la rece si indepartam inelul detasabil.
Cu crema ramasa imbracam tortul.
Pe margine facem un model, cu ajutorul unei lingurite.
Decoram cu bezele si jumatati de capsuni.
Fisticul il taiem bucatele si il presaram pe mijlocul tortului.
Portionam si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si bezele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

21.05.2017, 21:03

Va multumesc mult de tot!

Catalina L 1

24.05.2017, 09:47

f frumos

Rocsi 1

14.05.2019, 19:31

Multumesc mult, Catalina!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere