Desert tort cu crema de coacaze si dulceata de soc

de Lau in Torturi, 15 Apr 2018 | 5299 vizualizari

 

Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • esenta de rom
  • Crema de coacaze
  • 500 g mascarpone
  • 300 g frisca
  • 200 g coacaze
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • 3 linguri dulceata de soc
  • Decor
  • 50 ml frisca
  • 100 g ciocolata
  • 3 linguri sirop coacaze
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de coacaze si dulceata de soc:

Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, apoi uleiul si apa si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacao, cernem peste amestecul de ou si cu o paleta amestecam cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana ce trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema: Coacazele cu zaharul si apa le punem pe foc si amestecam cu lingura ocazional pana ce se topeste zaharul si se ingroasa compozitia, apoi strecurtam si lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam frisca cu mascarponele pana ce isi dubleaza volumul, apoi impartim crema in 3 boluri: in primul bol adaugam dulceata de soc si sirop de coacaze dupa preferinta (cam 10 linguri). In alt doilea bol adaugam mai putin sirop (6 linguri), iar in al treilea bol si mai putin sirop (am pus 3 linguri).

Facem in asa fel sa iasa 3 creme cu culori diferite.

Pe un platou asezam blatul si il insiropam (am diluat putin sirop cu apa), adaugam prima crema, dam la rece 10 minute, scoatem tortul de la rece si adaugam a doua crema. Dam din nou la rece 10 minute, repetam la fel si cu ultima crema numai ca lasam 30 minute sau cateva ore daca ne permite timpul, inainte sa decoram cu ciocolata topita impreuna cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de coacaze si dulceata de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (12)

dantes 1

16.04.2018, 08:11

Delicios!

Rahela Velicu 1

16.04.2018, 12:22

Rocsi 1

16.04.2018, 21:00

Ce de minunatii mai faci!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de mascarpone si fructe de padure