Desert tort cu crema de sampanie si crema de lamaie

de Lau in Torturi, 3 Feb 2019 | 3411 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • zeama si coaja de la 1/2 lamaie
  • Crema de sampanie
  • 400 ml sampanie
  • 100 g ciocolata alba
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 strop colorant rosu
  • 2-3 linguri sos de zmeura
  • Crema de lamaie
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri lemon-crud
  • Jeleu
  • 500 g zmeura
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 1 lingurita amidon
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • sos de zmeura
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de sampanie si crema de lamaie:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de lamaie, mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa in fir subtire, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Cernem faina cu praful de copt, adaugam coaja de lamaie si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza cu miscari usoare de jos in sus.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca dupa care taiem in 4 felii.

jeleu-intr-un vas adaugam fructele, adaugam apa amestecata cu zaharul si amidonul, punem pe foc pana ce se ingroasa ca un sos, lasam sa se raceasca.

Crema de sampanie-galbensurile le mixam cu zaharul pana ce devine o crema, adaugam amidonul, sampania si mixam pana ce se omogenizeaza.

Punem vasul pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, adaugam ciocolata rupta bucatele, amestecam pana ce se topeste,acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.

Mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul, adaugam mascarponele, omogenizam si adaugam peste budinca de sampanie, 2-4 linguri de sos de zmeura, un strop colorant rosu, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Crema de lamaie-mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul,adaugam crema de lamaie si amestecam pana ce se omogenizeaza

Ansamblare-asezam prima foaie de blat-insiropam-adaugam 1/2 crema de sampanie,deasupra sos de zmeura(eu am gresit)-a 2 foaie de blat-insiropam -crema de lamaie-a3 foaie de balt-insiropam-crema de sampanie-sos de zmeura-a 4 foaie -insiropam si dam la rece cateva ore.

Imbracam tortul cu frisca si decoram cu sos de zmeura sau dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de sampanie si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Un nou inceput de drum