Desert tort cu crema de vanilie si jeleu de capsuni

de mirela0911 in Torturi, 20 Mai 2018 | 3109 vizualizari

 

Pentru ca maine e sarbatoare, am pregatit acest tort pentru Larissa, care este si Elena! :X
La multi ani, tuturor sarbatoritilor zilei! 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 200 g zahar
  • 270 g faina alba
  • 6 g bicarbonat de sodiu
  • 4 g praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 120 ml ulei
  • 400 ml lapte

Crema de vanilie:

  • 2 oua
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 40 g amidon
  • 500 ml lapte

Jeleu de capsuni:

  • 500 g capsuni
  • 5 lg zahar
  • 200 ml apa
  • 2 lg amidon

Pt. ornat:

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • 10-12 buc capsuni
  • bombonele ornamentale
  • floricele din napolitana
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de vanilie si jeleu de capsuni:

Aluatul: Intr-un bol se pun ingredientele uscate si se amesteca bine. Se adauga ouale, uleiul, laptele si se mixeaza pana la omogenizare completa. Se tapeteaza o tava rotunda cu pereti detasabili (forma mea are diametrul de 21 cm) si se toarna compozitia. Aluatul este putin mai fluid decat cel de pandispan. Se da la cuptorul preincalzit la 175 de grade C si se lasa in jur de 40-45 de minute, pana trece testul scobitorii. Se face testul neaparat. Se scoate din cuptor si se lasa putin sa se raceasca in forma, apoi se scoate pe un gratar. Se lasa sa se raceasca foarte bine, apoi se taie in trei parti pe orizontala.

Crema de vanilie: Ouale se amesteca cu zaharul pudra vanilat pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga amidonul, se amesteca, apoi se toarna laptele fierbinte, se omogenizeaza si se transfera pe foc. Se lasa la foc mic pana se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu. Se lasa sa se raceasca bine.

 Jeleul de capsuni: Se spala capsunele, se taie in bucati mai mici si se pun intr-o craticioara. Se adauga zaharul, apa si se pune pe foc. Se lasa sa dea cateva clocote apoi se toarna amidonul dizolvant in putina apa. Se lasa sa se ingroase, apoi se ia de pe foc. Se lasa la racit.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza primul blat. Se pun jumatate din jeleu, se niveleaza pe toata suprafata, apoi se pune jumatate din cantitatea de crema de vanilie. Se pune al doilea blat, restul de jeleu si restul de crema. Deasupra se asaza ultimul blat.

Se asaza inelul in jurul tortului si se da la rece pana a doua zi.

Frisca lichida se mixeaza impreuna cu smantana pentru frisca si zaharul pudra vanilat pana se obtine consistenta dorita. Se scoate tortul de la rece si se se imbraca tortul in frisca.

Deasupra se asaza felii de capsuni, iar pe margine se fac moatze din frisca. Se presara bombonele si floricele din napolitana.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!  

TIPS-URI

1

Blatul este umed si nu necesita insiropare.

2

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de vanilie si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Hello Kitty - rețeta cu nr. 400