Desert tort cu frisca si fructe

de xana in Torturi, 17 Noi 2017 | 10298 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 180gr faina
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 4 linguri margarina topita
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Crema:
  • 400 ml frisca lichida neindulcita
  • 100 gr zahar pudra vanilat
  • 3 kiwi
  • 10 capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu frisca si fructe:

Batem galbenusurile cu doua linguri din cantitatea de zahar, pana se deschid la culoare, apoi se adauga esenta de vanilie.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat cate doua linguri de zahar pana il terminam.  Adaugam apa fierbinte in fir subtire, fara a ne opri din mixat, apoi margarina topita tot in fir subtire.

Cu ajutorul unei spatule si cu miscari de jos in sus incorporam galbenusurile, apoi faina cernuta.  

Intr-o forma rotunda inalta, unde am asezat in prealabil hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit la 180ºC, pentru 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Pentru crema, batem frisca cu zaharul pudra pana devine o crema ferma. Taiem fructele in cubulete mici si le amestecam cu frisca, pastrand cateva bucatele de fructe si 2 linguri de frisca simpla pentru decor.

 Cand blatul s-a racit, il taiem in doua jumatati si il umplem cu crema apoi il decoram dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu frisca si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cos cu flori