Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere)

de Oana in Torturi, 24 Iul 2017 | 12911 vizualizari

 

Un tort perfect pentru zilele toride de vara. Mie imi place crema usoara cu iaurt si multe fructe. 
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus. 

 

INGREDIENTE

  • 36 piscoturi de sampanie
  • 400 gr capsuni
  • 400 gr zmeura
  • 200 gr afine
  • 400 gr branza de vaci ( 25% grasime)
  • 400 gr iaurt (10% grasime)
  • 500 ml frisca lichida
  • 90 gr zahar brun
  • 4 lingurite esenta de vanilie
  • 10 gr gelatina
  • 8 gr jeleu (Tort Gelle)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere):

Mai intai hidratez gelatina cu cateva linguri de apa rece si o las sa se umfle putin.

Capsunile si zmeura le mixez cu blenderul impreuna cu zaharul pana obtin un piure fin. Il pun pe foc mic pana ajunge la punctul de fierbere si se topeste zaharul. Iau craticioara de pe foc si rastorn gelatina. Amestec usor pana se topeste si se incorporeaza in piureul de fructe. Si il las la racit pana pregatesc crema.

Mai intai bat smantana pentru frisca pana se intareste. Separat, branza de vaci si iaurtul le mixez cu zaharul pudra si vanilia. Apoi adaug piureul de fructe rece si incorporez usor frisca batuta. Amestec cu o spatula de jos in sus, usor.

Asez piscoturile in forma de tort cu pereti detasabili. Le pun la baza si pe margini. Nu este nevoie sa le insiropam pentru ca se vor inmuia de la crema.

Rastorn crema si il pun la frigider o ora, apoi il decorez.

Pentru décor, pun deasupra afine, si apoi jeleul transparent preparat dupa intructiunile de pe plic.

 

Las tortul la frigider pentru inca 2-3 ore, sa se intareasca bine crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert blat de tort cu sirop de zahar ars