Desert tort cu lapte de cocos

de Lau in Torturi, 1 Mai 2019 | 2985 vizualizari

 

"retete pentru mese in familie".

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa rece
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 10 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • Crema de lapte de cocos
  • 200 g lapte de cocos
  • 150 ml lapte condensat
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza
  • 1 lingura amidon
  • Crema de mure
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml frisca
  • 400 g mure
  • 4-5 linguri de zahar
  • 100 ml apa
  • Decor
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 ciocolata alba
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu lapte de cocos:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, uleiul si apa in fir subtire.

Cernem faina cu praful de copt, cacao, adaugam esenta si amestecam cu paleta cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza, trebuie sa fie ca o smantana mai groasa.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem in 4 felii.

Crema de cocos-intr-o cratita amestecam laptele de cocos cu laptele condesat, amidonul si punem pe foc, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care amestecam cu branza mixata cu smantana mixata pana ce devine pufoasa.

Crema de mure-murele le punem intr-o cratita cu zaharul si apa la foc mic, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca un sos.

Pe un platou asezam prima foaie o insiropam-adaugam crema de cocos-a 2 foaie -insiropam-crema de mure-a 3 foaie-insiropam- crema de cocos-a 4 foaie -insiropam si dam la rece 30 min.

Imbracam tortul cu smantana mixata pana ce devine ferma.

Dam la rece 30 min, topim ciocolata cu frisca, adaugam 2-3 linguri de sos de mure, lasam cateva secunde dupa care glazuram torul si decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort Irina cu crema de afine de padure