Desert tort cu mere, caramel si frisca

de oanapl in Torturi, 5 Apr 2017 | 5558 vizualizari

 

Acesta este tortul copilariei mele. Imi amintesc cu drag de acea perioada si mananc si acum, cu aceeasi pofta, o feliuta de tort. 

 

INGREDIENTE

  • 10 mere mari
  • 100 g nuci
  •  1 lingurita scortisoara
  •  3 oua
  •  1 lingurita praf de copt
  • 1 varf sare
  •  20 linguri zahar
  •  5 linguri faina
  • 200 ml frisca
  • 20 g ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mere, caramel si frisca:

Cureti merele si le tai cubulete de dimensiuni potrivite si le pui la calit intr-un vas, impreuna cu nucile taiate in bucatele mici si o lingurita de scortisoara.

Pui 15 linguri de zahar la topit, intr-o cratita rotunda si amesteci continuu, sa nu se arda. Dupa ce s-a topit complet, distribui zaharul topit pe peretii cratitei si lasi sa se raceasca.

Intre timp, faci blatul: separi albusurile de galbenusuri, le bati spuma, apoi adaugi zaharul ramas (eu l-am facut pudra, pentru a se topi mai usor) si bati in continuare. Treptat, adaugi  galbenusurile, praful de copt si faina cernuta si amesteci de jos in sus, cu o lingura de lemn.

Pui merele in cratita, peste zaharul ars si adaugi blatul, apoi introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru 45-50 de minute. Dupa ce a trecut testul cu scobitoarea, scoti cratita din cuptor si lasi compozitia 20 de minute in cratita, dupa care o rastorni pe un platou, astfel incat merele sa vina deasupra. Dupa ce s-a racit complet, ornezi cu frisca si ciocolata rasa si dai la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mere, caramel si frisca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata alba