Desert tort cu mousse de portocale si spuma de ciocolata

de Gherca Daniela in Torturi, 5 Ian 2020 | 2479 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"!
Tortuletul nostru de Sarbatori!:x A fost super bun :x

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de ciocolata (tava 22cm):
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 2 oua mari
  • 65 gr zahar
  • 80 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt Dr. Oetker
  • 1 praf de sare
  • Sirop: apa+zahar+esenta de portocale si vanilie
  • Mousse de portocale:
  • 250 ml suc proaspat de portocale
  • 100 gr zahar
  • 7 gr gelatina Dr. Oetker
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 1 lingurita zahar pudra vanilat Dr. Oetker
  • 50 gr ciocolata neagra rasa
  • 50 gr coaja de portocala confiata
  • Spuma de ciocolata:
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 1 lingurita zahar pudra vanilat Dr. Oetker
  • Decor:
  • piscoturi
  • fructe
  • ciocolata neagra topita
  • creion roz pentru scris
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mousse de portocale si spuma de ciocolata:

Pentru Blat:
     Topim ciocolata cu untul pe baie de aburi si dam deoparte.
     Ouale le mixam impreuna cu zaharul si sarea pana cand isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina cu praful de copt si amestecam usor pana la omogenizare.
     In compozitia rezultata adaugam ciocolata topita si  amestecam cu mixerul la viteza mica.
     Turnam aluatul  intr-o tava  de 22cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund si unsa cu ulei si faina pe margini si dam la cuptor pentru circa 30 de minute.
    Cand este gata il lasam pe un gratar sa se raceasca, apoi il asezam din nou in tava in care l-am copt. Eu am pus si folie de plastic, dar nu este cazul!

Eu am preferat sa-l insiropez, chiar daca blatul este ciocolatos si nu este necesar, noua asa ne place!

Siropul il faceti dupa gustul vostru (mai dulce sau mai aromat).

  Pentru Mousse-ul de portocale: Hidratam gelatina in apa rece comform instructiunilor de pe ambalaj. Sucul de potocale il punem intr-un ibric pe foc impreuna cu zaharul pana se infierbanta, apoi adaugam gelatina tinuta cateva secunde la microunda si omogenizam. Lasam sa se raceasca complet. Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o amestecam cu sucul de portocale racit. La final adaugam ciocolata neagra taiata marunt si amestecam usor pana obtinem o crema aerata si uniforma. Turnam crema obtinuta peste blatul insiropat si dam la rece pentru jumatate de ora.   Pentru spuma de ciocolata:
         Intr-un bol punem ciocolata rupta in bucatele, iar intr-un ibric incalzim smantana pentru frisca pana ajunge la punctul de fierbere si turnam peste ciocolata. Lasam circa 1 minut, apoi amestecam bine, bine pana la omogenizare.
        Lasam sa se raceasca complet, apoi o dam la congelator pentru 30 minute.
       Dupa acest timp, scoatem ciocolata, adaugam zaharul pudra si mixam pana obtinem o spuma lucioasa.
Punem ciocolata spuma peste mousse-ul de portocale si decoram dupa imaginatie, eu am folosit piscoturi trecute prin glazura de ciocolata si cateva fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mousse de portocale si spuma de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort zebra cu branza si capsuni