Desert tort cu nuca de cocos si crema de lamaie

de katty in Torturi, 7 Feb 2020 | 4269 vizualizari

 

Dintr-o eroare(probabil datorate varstei)dupa ce am terminat de facut tortul cu crema de ciocolata mi-am dat  seama ca am ramas cu cele 2 cutii de  macarpone  pe stoc(pe care intentionasem sa le folosesc la acel tort).Ulterior mi-am dat seama ca natura a lucrat in favoarea mea, caci altfel nu se nastea acest tort.Nu arata el senzational, dar va spun ca are un gust divin, dulce-acrisor.Singura problema a fost ca nu a fost suficient de mare pentru a multumi toti doritorii din familie.

 

INGREDIENTE

  • blat:
    • 10 albusuri
    • 12 linguri zahar
    • un praf de sare
    • 6 linguri nuca cocos
    • 2 linguri faina
    • 2 linguri amidon
    crema:
    • 250 gr mascarpone
    • 200 gr frisca lichida
    • lemon curd (3 galbenusuri, 1 ou intreg, 150 gr zahar, 100 ml zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, 100 gr unt)
    decor:
    • 100 gr ciocolata alba
    • 100 gr frisca lichida
    • 5 gr gelatina
    • cirese confiate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu nuca de cocos si crema de lamaie:

Pregatim blatul.

Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos, faina, amidonul, apoi amestecam usor cu o spatula. Impartim compozitia in 2 forme identice cu diametrul de 26 cm.

Coacem la foc mediu pana se rumeneste usor si se desprinde de pe margine. Lasam blaturile la racit.

Pentru pregatirea cremei incepem cu lemon curd-ul (crema de lamaie).

Intr-o craticioara cu fund dublu punem toate ingredientele si o punem la foc mic. Batem cu telul pana crema se  leaga bine, fara a fierbe. Lasam crema la racit, amestecand din cand in cand in ea.

Mixam frisca, apoi o amestecam cu mascarponele si 3/4 din cantitatea de lemon curd. Restul o folosim la alte preparate sau decoram cu ea.

Montam tortul, alternand cele doua blaturi cu crema de lamaie cu mascarpone.

TIPS-URI

1

Puteti imparti compozitia in 3 parti cu diametru mai mic, obtinand astfel un tort mai inalt

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu nuca de cocos si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu piscoturi