Desert tort cu nuca si crema de vanilie

de Constelatialeu in Torturi, 7 Apr 2018 | 2955 vizualizari

 

Paste Fericit ! cu masa plina de ''Bunatati de Paste''....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua mari
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri nuca macinata
  • 5 linguri faina
  • Sirop
  • 5 linguri zahar
  • 2 esente rom
  • 400 ml apa
  • Crema
  • 2 plicuri Crema de vanilie ( unt) Dr. Oetker
  • 500 ml lapte rece
  • 3 liguri zahar pudra
  • 300 g unt cu 80% grasime ( unt moale la temteratura camerei)
  • Decor
  • ciocolata topita
  • cosulete de ciocolata
  • bombonele colorate
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu nuca si crema de vanilie:

Blat : Am folosit o forma de tort tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 28 cm. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare. Incorporam galbenusurile cu miscari lente de jos in sus, la fel procedam si cu nuca si faina. Turnam amestecul in forma de tort si dam forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit, e bine sa-l coacem cu o zi inainte, a doua zi se taie mai bine.

Sirop: Caramelizam zaharul, apoi turnam apa, cu grija si punem sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat. Se trage de pe foc si se adauga esenta de rom si se lasa sa se raceasca bine.

 Crema. Punem in bolul robotului continutul plicurilor cu crema, adaugam zaharul pudra, laptele si untul moale si mixam cca. 6 min pana obtinem o crema spumoasa. Oprim din crema 5 linguri si coloram cu colorant verde. Alte 2 linguri de ecrema le coloram in rosu.

Asamblare : Am taiat blatul in 3 parti. Am asezat prima parte pe platou si am insiropat-o bine, am intins o parte din crema peste care am pus a doua parte de blat, l-am insiropat bine, am intins crema si am asezat ultima parte de blat, insiropata bine. Deasupra am pus restul de crema. Marginile tortului le-am imbracat cu crema verde si apoi am ornat dupa inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu nuca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

dantes 1

12.04.2018, 17:08

Super!

elucubratiiculinare 1

15.04.2018, 09:10

ce frumos

ClaudiaMoise37 1

09.05.2018, 19:02

Arată fain si cred, este foarte bun. Dar ați cam stricat totul cu crema de budinca din plic care este total chimică si nesănătoasă.
Nu ar fi fost mai ușor cu lapte, gălbenușuri, amidon?!?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort rapid