Desert tort cu trei straturi de ciocolata

de Lau in Torturi, 21 Ian 2018 | 3595 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 100 g unt
  • 60 g ciocolata
  • 2 linguri lapte
  • 1/2 praf de copt
  • 150 g zahar
  • 1 praf de sare
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 20 g cacao
  • 50 g faina
  • 1 ou+1 albus
  • stratul de ciocolata neagra
  • 300 g ciocolata neagra
  • 200 g frisca lichida
  • 50 g unt
  • esenta de rom
  • Stratul de ciocolata cu lapte
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 200 g frisca lichida
  • 50 g unt
  • esenta de rom
  • stratul de ciocolata alba
  • 300 g ciocoalata alba
  • 200 g frisca lichida
  • 50 g unt
  • esenta de vanilie
  • Decor
  • 1 ciocolata amaruie
  • 50 g frisca
  • 50 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu trei straturi de ciocolata:

Blat-topim untul si il lasam sa se raceasca cat timp vom amesteca ingredientele solide.

Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat, sare, cacaua.

Batem oul dupa care il amestecam cu untul racit si adaugam in fir subtire peste ingredientele solide.

Adaugam ciocolata topita impreuna cu laptele la baie marie, iar la final incorporam albusul batut spuma tare.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si il coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cca 15 min (sa treaca testul cu scobitoarea).

Crema de ciocolata neagra-intr-un vas topim ciocolata impreuna cu untul si 50 g frisca.

Lasam sa se raceasca, dupa care o mixam impreuna cu frisca ramasa, pana ce isi dubleaza volumul, adaugam esenta dupa gust.

Turnam crema peste blat, nivelam si dam la rece pana ce pregatim urmatoarea crema.

Procedam la fel si pentru urmatoarele creme exact ca mai sus.

Dam la rece cateva ore inainte sa il decoram.

Pentru decor am topit ciocolata impreuna cu untul si frisca, dupa care am turnat deasupra si am nivelat, decoram cu fructe si ciocolata sau dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu trei straturi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu crema de branza si visine