Desert tort cu zmeura

de Catalina L in Torturi, 21 Aug 2020 | 2475 vizualizari

 

O prajitura rapida facuta fara nici o ocazie si iata c-a iesit tare frumoasa.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/08/prajituratort-cu-zmeura.html

 

INGREDIENTE

Pentru blatul génoise:

  • 4 oua
  • 1 varf de sare
  • 6 linguri de zahar (sau indulcitor natural erithritol)
  • 5 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingura de praf de copt

Crema:

  • 250 ml smantana
  • 100 gr de mascarpone
  • 3 linguri de zahar (sau indulcitor natural erithritol)
  • 4 foi de gelatina
  • 150 gr de zmeura
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu zmeura:

Incalziti cuptorul la 180°C.

 

Preparati blatul:

Separati albusurile de galbenusuri.

Mixati albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugati 3 linguri de 'zahar'. Mixati-le bine pana se vor tine ca o bezea.

Amestecati galbenusurile cu restul de 'zahar'.

Se adauga treptat uleiul, amestecand in continuare.

Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt.

Adaugati albusurile batute amestecand usor de sus in jos.

Intindeti aluatul pe o hartie de copt și dati la cuptor timp de 10 - 15 minute.

 

Puteti verifica cu o scobitoare.


Cand  biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se lasa sa se raceasca.

 

Pregatiti garnitura:

Puneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece.

Puneti intr-o cratita zmeura (pastrati un pic pentru decorul final) cu 3 linguri apa.

Sfaramati-le cu o furculita si aduceti la fierbere.

Luati de pe foc , adaugati gelatina scursa si amestecati bine.

Lasati sa se raceasca.

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.

Adaugam mascarponele si treptat 'zaharul' si mixam in continuare pana obtinem o frisca care se tine bine.

Puneti zmeura racita si amestecati.

 

Am folosit o forma de copt cu fundul si peretii detasabili- 20 cm.

Taiati cu ajutorul formei 2 rotunduri de blat de marimea ei.

Puneti forma pe o farfurie si-ncepeti sa montati prajitura. Puteti insiropa blatul daca vi se pare sec.

Puneti un blat la fund , un strat de crema (o treime) deasupra. La mijloc am pus resturile de blat, am acoperit cu crema, am pus al 2-lea blat rotund si am terminat cu un strat de crema.

Acoperiti cu film si dati la rece 4-5 ore sau o noapte.

Cu resturile de blat am facut si o prajitura mica.

A 2a zi scoateti din forma, decorati dupa gust si serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort profiterol