Desert tort de biscuiti

de Ancutsa in Torturi, 1 Sep 2017 | 6015 vizualizari

 

Nu mai facusem de multa vreme un tort de biscuiti si tare mi-era dor, asa ca am pregatit unul si desi multi pun tot felul de mirodenii doar la salamul de biscuiti, mie imi place sa le folosesc si la tort :)

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti populari;
  • lapte rece;
  • 1 lingura esenta de rom (sau dupa gust);
  • Un pachet unt;
  • 3 linguri zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat in casa;
  • 3 linguri cacao neagra;
  • 1 lingurita cafea;
  • pentru decor:
  • 50 g alune nesarate,
  • stafide aurii,
  • coaja de portocala si de lamaie
  • ciocolata cu lapte si neagra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti:

Se maruntesc cu cutitul alunele si apoi se dau la rasnita pentru o abtine o pudra fina, care se va folosi la decorat.

Se bate cu mixerul untul cu zaharul, zaharul vanilat, cacaoa si cafeaua pana se obtine o crema fina. Mie imi place sa pun si cafea, e mai gustoasa si mai putin gretoasa.

Se inmoaie biscuitii in lapte rece amestecat cu esenta de rom si se asaza intr-un prim strat pe platoul pe care eventual se poate pune o folie alimentara sau de aluminiu pentru a-l inveli la final ca sa il protejeze de alte arome din frigider. Apoi se alterneaza stratul de biscuiti cu crema de unt.

Biscuitii populari sunt mai densi, mai tari, asa ca i-am tinut mai mult la inmuiat. De asemenea, eu prefer mai multe randuri de biscuiti, iar stratul de crema nu il pun prea gros, ca sa nu fie gretos. Eu folosesc de obicei cam 4-5 straturi de biscuiti (am folosit aprox 400 g biscuiti). Pe alocuri am pus si si stafide, coaja de portocala si de lamaie peste crema, altii fac asta numai la salamul de biscuiti, insa fiecare decoreaza dupa gust :)

Se imbraca tortul in restul de crema si se orneaza cu alune (eu nu am avut nuca macinata) si ciocolata rasa.

Se da la frigider pana la servire.

 

Timp: 45min

Portii: 12

 

Pofta Buna!

 

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/tort-de-biscuiti-17-1.html

TIPS-URI

1

Chiar daca ia mai mult timp, prefer sa inmoi biscuitii in lapte rece in loc de lapte cald pentru ca le evidentiaza aroma biscuitilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ancutsa 1

03.09.2017, 12:57

Multumesc, fetelor!

kytz 1

04.09.2017, 07:54

Bun!

Ancutsa 1

04.09.2017, 13:08

Multumesc, Kytz!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti