Desert tort de ciocolata

de Oana in Torturi, 4 Iul 2017 | 13244 vizualizari

 

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment special sau pentru a-ti potoli poftele dulci!
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 200 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 50 gr cacao
  • un praf de sare
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala

Crema ganache:

  • 800 gr ciocolata
  • 800 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr unt moale
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite esenta de cafea

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de cafea
  • 1 lingura coniac
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de ciocolata:

Prepara mai intai ganache-ul de ciocolata, pentru ca trebuie lasat apoi la frigider! Pune smantana intr-o craticioara si incalzeste-o pe foc pana atinge punctul de fierbere. Da craticioara deoparte si adauga ciocolata rupta. Las-o sa se topeasca pentru cateva minute, apoi omogenizeaza bine cu un tel. Adauga untul, mai amesteca putin si lasa crema sa se raceasca. Pune-o la frigider pana pregatesti blatul.

Blat: Separa ouale si mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Adauga apoi treptat zaharul pana obtii o bezea lucioasa. Pune deasupra galbenusurile si incorporeaza usor cu o spatula. Amesteca faina cu cacaua si cerne-le treptat deasupra, amestecand de jos in sus, pana aluatul devine omogen. La final adauga vanilia si coaja de portocala.

Tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 26 cm si rastoarna compozitia. Coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 45 de minute. Fa testul cu scobitoarea sa vezi daca este gata. Scoate-l din cuptor si rastoarna-l pe un prosop peste care ai pus o hartie de copt si lasa-l la racit. 

Pregateste apoi siropul: pune zaharul intr-o craticioara si lasa-l pe foc mic sa se caramelizeze. Adauga apoi apa si lasa-l sa se dizolve bine. Cand s-a racit, adauga esenta de cafea si coniacul. 

Urmeaza asamblarea tortului. Scoate crema din frigider si bate-o cu mixerul la viteza mare 2-3 minute, pana devine pufoasa si aerata. Taie blatul in 3 parti egale, asaza primul blat pe un platou si insiropeaza-l. Pune o treime din crema, apoi al doilea blat, insiropeaza-l usor, pune iar crema si apoi ultimul blat. Insiropeaza-l si pe acesta si imbraca tortul cu crema ramasa. Decoreaza-l dupa plac si lasa-l apoi la frigider cateva ore inainte sa il tai. 

Tortul meu de ciocolata a iesit minunat!

Te provoc sa incerci si tu reteta mea, meriti un rasfat dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rahela Velicu 1

17.07.2017, 11:23

lylyanalorelei 1

01.01.2018, 13:05

800 gr ciocolata????????

Alexandre STARK 1

24.02.2019, 13:18

🇷🇴 🤘😋🤘 " Hummm... Miam -Miam ! Rock N Roll Baby ALLELUIA -YEAH ! " 🤘😋🤘 🇫🇷

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de cafea