Desert tort de ciocolata cu capsuni (la rece)

de - Andreea - in Torturi, 23 Mai 2018 | 8377 vizualizari

 

Reteta preluata de la Mirela0911 ... cu mici diferente. 
Noua ne-a placut tare mult...multumesc Mirela pentru reteta >:D< 

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

  • 170 gr biscuiti
  • 1 lingura Nesquik
  • 50 gr unt
  • 1-2 linguri lapte

Pentru crema:

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 300 ml frisca lichida

Pentru glazura :

  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida

Mai este nevoie de :

  • capsuni
  • ornamente ciocolata
  • zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de ciocolata cu capsuni (la rece):

Blatul: 

Intr-un bol punem biscuitii maruntiti .Se adauga nesquik-ul, untul ( la temperatura camerei) si laptele. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o compozitie ca cea a salamului de biscuiti.

Punem folie alimentara pe fundul unei tavi cu pereti detasabili.Turnam compozitia cu biscuiti, nivelam si dam tava la rece. 

Crema:  

Intr-o craticioara punem frisca lichida si ciocolata maruntita. Lasam la foc mic pana ce frisca se incalzeste si amestecam pana ce ciocolata este topita. NU LASAM FRISCA SA ATINGA PUNCTUL DE FIERBERE !!! 

Dam crema la rece pentru cel putin o ora. 

Trecut acest timp, se scoate crema si se mixeaza pana ce isi mareste volumul.

Asamblare tort:  

Capsunile le spalam, indepartam coditele si le taiem in jumatate pe lungime.( lasam cateva capsuni intregi pentru decor).

Scoatem tava cu blatul de biscuiti.

Turnam cateva linguri din crema si asezam capsuni pe marginea tavii cu partea taiata spre exterior. Capsunile ramase le asezam in interior.

Punem tot restul de crema si nivelam. Dam tava la rece pentru circa jumatate de ora. 

Glazura:  

Intre timp cat tava sta la rece, preparam glazura. 

Intr-o craticioara amestecam frisca lichida cu ciocolata maruntita pana ce ciocolata este bine topita. Lasam sa se racoreasca putin. 

Scoatem tava de la rece si turnam glazura. Se niveleaza frumos si dam din nou la rece pana ce glazura s-a intarit bine.  

Scoatem tortul de la rece, il asezam pe un platou is decoram cu capsuni date prin zahar si ornamente de ciocolata. 

Tortul se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru o tava de 20 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata cu capsuni (la rece)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu inghetata de cacao si menta