Desert tort de ciocolata cu dulceata de zmeura

de xana in Torturi, 20 Noi 2017 | 4184 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 170 gr margarina sau unt
  • 250 gr faina
  • 50 ml frisca lichida neindulcita
  • 100 ml lapte
  • 50 gr iaurt natural
  • 50 gr cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare

Crema:

  • 1 cutie de lapte condensat
  • 5 linguri ciocolata praf
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri dulceata de zmeura
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de ciocolata cu dulceata de zmeura:

Pentru blat, batem albusurile cu un praf de sare, pana se obtine o spuma tare.

Margarina la temperatura camerei se mixeaza si ea impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam galbenusurile unul cate unul, fara a ne opri din mixat.

Amestecam faina cu praful de copt si cacaua, iar iaurtul il amestecam cu laptele.

Peste margarina incepem sa adaugam doua linguri din faina cu cacao si amestecam, apoi o treime din laptele cu iaurt si amestecam din nou. Repetam pana terminam, atat faina cat si laptele. La final incorporam cu grija albusurile cu ajutorul unei spatule si miscari de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava (20 cm diametru) unsa cu putina margarina si tapetata cu faina, apoi o dam la cuptor la 180ºC pana cand trece testul scobitorii.

Pentru crema amestecam laptele condensat cu ciocolata si cele doua linguri de ulei si le punem la foc mic pana se ingroasa putin (dureaza intre 5 si 10 minute) amestecand mereu.

 Cand blatul s-a racit, il taiem si ungem una din jumatati cu dulceata de zmeura, apoi cu jumatate din cantitatea de crema. Punem deasupra cealalta jumatate de blat apoi restul de crema.

Decoram dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lemon cake