Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Am vazut aceasta reteta la Savori Urbane si am pus-o la seif pana cand o sa-mi vina cheful si uite ca mi-a venit cheful.Eu am preferat sa umplu tortul cu gem de caise, reteta era cu zahar pudra si scortisoara. Pana la urma fiecare umple tortul cu ce-i place, gusturile nu se discuta.
Aluat : Mai intai mi-am scos albusurile sa se dezghete, apoi le-am mixat cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Am topit untul si l-am lasat deoparte, am cernut faina intr-un castron, am adaugat zaharul vanilat si sarea, apoi am adaugat untul topit si am mixat cateva min. Am daugat si cognacul si esenta de rom, apoi am diluat cu lapte, in 2-3 reprize. Cu ajutorul unui tel am amestecat energic 1/3 din albusurile batute spuma, apoi cu ajutorul unei spatule de silicon am incorporat si restul de albus, cu miscari lente de jos in sus.
Am topit cele 50 g unt amestecate cu ulei, am pus tigaia pentru clatite ( diametru 25 cm)pe foc sa se incinga, am uns cu amestecul de unt si ulei, apoi am pus 1 polonic plin de compozitie in tigaie, cca 0,5 cm si creste la coacere la 1 cm grosime. Am copt la foc mic cca 2-2,5 min. Suprafata clatitei se umple de bule, spatele clatitei trebuie sa fie rumen, asa cum se vede in fotografii. Am transferat clatita coapta pe o farfurie, apoi am uns clatita cu gem de caise. Am procedat la fel cu toata compozitia, mi-au iesit 7 clatite, ultima clatita am pus-o invers, apoi am cernut zahar pudra. Delicioase, nu le laud prea mult, va las sa le incercati.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult