Desert tort de inghetata cu banane si capsuni

de Andra_Constantinescu in Torturi, 7 Iun 2019 | 3389 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru tort:
  • 500 g capsuni (cantarite fara codite)
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat (8 g/plic)
  • 500 ml frisca lichida indulcita (rece)
  • 400 g lapte condensat
  • 500 g banane (cantarite fara coaja)
  • Pentru decor:
  • 2 banane
  • 3 capsuni
  • frunzulite de roinita
  • Diametru tava: 22 cm
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de inghetata cu banane si capsuni:

Capsunile curatate de codite se spala si se taie in patru. Se fierb cu zaharul si zaharul vanilat pana cand scade zeama lasata. Se lasa sa se raceasca, apoi se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical, obtinand astfel un piure.

Se mixeaza jumatate din frisca si se amesteca cu jumatate din laptele condensat si cu piureul de capsuni. Aceasta compozitie se toarna pe un platou pe care a fost asezat un inel de la o tava detasabila de tort, cu peretii inveliti in folie de aluminiu.

Bananele se curata de coaja si se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical.

Se mixeaza restul de frisca, apoi se amesteca cu restul de lapte condensat si cu bananele pasate. Se toarna compozitia in tava, peste compozitia cu capsuni.

Se decoreaza tortul cu felii de banane pe margine, iar in mijloc se pun cele 3 banane (taiate in cate 3 felii, doar pana la baza).

Se da tortul la congelator si se serveste dupa ce a inghetat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de inghetata cu banane si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pavlova