Desert tort de mere

de AlexTeacher in Torturi, 11 Apr 2018 | 9535 vizualizari

 

Tort de mere cu sos caramel- ce poate fi mai bun?

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 175 g unt nesarat 82% grasime
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 500 g mere curatate
  • 125 g fulgi de migdale
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingura bicarbonat
  • ¼ lingurita nucsoara
  • 1 lingurita scortisoara

Caramel:

  • 100 g unt nesarat 82% grasime
  • 100 g zahar brun
  • 200 g smantana de gatit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de mere:

1. Pentru sosul de caramel topeste untul, zaharul brun si smantana de gatit intr-o tigaie, pana ce amestecul devine auriu. Ar trebui sa dureze cam 5 minute, dar pana la urma depinde de aragazul fiecaruia. Cand e gata, ia de pe foc si lasa sa se raceasca.

2. Amesteca intr-un castron ingredientele uscate: faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scortiosara, nucsoara, fulgii de migdale si un praf de sare. Lasa-le de-o parte.

3. Bate cu mixerul 175 g unt la temperatura camerei si incepe apoi sa adaugi treptat zaharul. Bati pana se topeste un pic zaharul. Adauga si esenta de vanilie si, cand zaharul s-a topit, pune cate un ou, si dupa fiecare ou pune o lingura din amestecul de ingrediente uscate.

4. Cand toata compozitia e gata, transfera jumatate intr-o forma de tort cu fund detasabil. Foloseste o forma cu diametru 24 cm si tapeteaz-o cu unt si faina.

5. Curata merele de coaja si taie-le in felii subtiri. Peste compozitie pune felii de mar pana acoperi toata suprafata. Toarna jumatate din cantitatea de caramel. Pune apoi si restul compozitiei. Bate un pic forma de blat pentru a fi sigur ca s-a nivelat perfect. Asaza deasupra si restul feliilor de mar si toarna caramelul ramas.

6. Baga la cuptorul preincalzit la 160 de grade C, pentru 1h si 5 minute sau pana trece testul scobitorii. Daca bagi o scobitoare in el si iese curata, e gata. Atentie, nu deschide usa cuptorului mai devreme de 45 de minute pentru ca tortul se va lasa.

 7. Cand il scoti din cuptor, lasa-l sa se raceasca si apoi presara un pic de zahar vanilat deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

dantes 1

13.04.2018, 17:24

Delicios!

mihaelar63 1

17.04.2018, 00:44

Ce as mai gusta eu o feliuta !!! Chiar acum )

kytz 1

25.05.2018, 05:26

Ce aș mai gusta și eu o feliuță...chiar acum...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru MAMA