Desert tort de portocale cu mascarpone si frisca

de reisnaor_2006 in Torturi, 15 Mar 2017 | 8921 vizualizari

 

Micuta si colega ei mi-au cerut un tort de portocale cand au venit de la scoala. M-am pus pe treaba si rezultatul a fost super delicios.
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de faina
  • 7 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 250 gr de mascarpone
  • 250 gr de frisca
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 100 gr suc natural de portocale
  • Ornat:
  • felii de la 4 portocale mari
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de portocale cu mascarpone si frisca:

 Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile si amestecam usor. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana cand se incorporeaza. Compozitia o punem intr-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptor, la 180 de grade C. Facem testul cu scobitoarea.

 Crema: 

Intr-un bol, punem frisca si zaharul si mixam bine. Adaugam mascarponele si esenta de vanilie si mixam pana se formeaza o crema consistenta.

 Asamblare:

Dupa ce blatul l-am scos din cuptor, l-am taiat in doua si l-am lasat sa se raceasca. Primul blat l-am insiropat cu suc de porocale, am pus 1/3 din crema si felii de potocale deasupra. Am asezat al doilea blat, l-am insiropat si am pus restul de crema. L-am ornat cu felii de portocale.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Crema poate fi combinata cu bucatele de fructe proaspete, uscate sau din compot, ciocolata, nutella, cafea, etc .

2

Cantitatea este suficienta pentru a umple si acoperi un tort de 22-24 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de portocale cu mascarpone si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema duo de ciocolata, visine si alune pralinate