Desert tort duo ciocolata cu oreo

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 25 Iul 2020 | 3081 vizualizari

 

Retete de vara
Un tortulet minunat pe care l-am facut pentru fetita mea de 1 Iunie.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 80 g zahar
  • 80 g faina
  • 30 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 50 ml apa fierbinte

Mousse:

  • 2 oua
  • 500 ml lapte
  • 80 g zahar
  • 40 g amidon
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g biscuiti oreo
  • 600 ml smantana pt frisca
  • 15 g gelatina
  • 60 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort duo ciocolata cu oreo:

Pentru blat am mixat oul cu zaharul, un praf de sare, uleiul, laptele. Am adaugat faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. La final am incorporat treptat apa fierbinte. Am copt blatul intr-o forma rotunda detasabila de 20 cm.
Pentru mousse am mixat putin cele 2 oua intregi cu zaharul si amidonul. Puteti inlocui cele 2 oua intregi cu 4 galbenusuri.Am adaugat treptat laptele si apoi am fiert pana s-a ingrosat. Am luat crema de pe foc si am incorporat untul.
Am impartit aceasta crema in 3 boluri. Intr-un bol am adaugat ciocolata cu lapte maruntita, in al doilea bol am adaugat ciocolata alba maruntita si al treilea a ramas cu crema simpla. Am amestecat crema cu ciocolata pana s-a omogenizat . Am invelit cele trei boluri cu folie si le-am lasat pana s-au racit complet.
Dupa ce s-a racit crema am mixat smantana pentru frisca si am impartit-o in cele trei boluri. In bolul cu crema simpla am adaugat biscuitii oreo maruntiti.
Am asezat blatul pe un platou, in jurul lui inelul detasabil de la tava in care l-am copt si am imbracat inelul cu hartie de copt.
Eu am pregatit gelatina separat pentru fiecare strat de mousse.Am hidratat 5g gelatina cu 30ml apa, am incalzit-o putin si apoi am amestecat-o cu crema din bolul cu ciocolata de lapte. La fel am procedat si cu celelalte doua.Am pus primul strat de mousse de ciocolata cu lapte, apoi cel cu oreo si ultimul de ciocolata alba. Dupa fiecare strat de mousse am introdus tortul 15 minute la congelator si apoi am pus urmatorul strat de mousse.
Decorul nu este prea reusit, dar fetitei mele i-a placut.🙂In mijloc trebuia sa fie o fetita cu un balon. Nu prea mi-a reusit, dar ne putem imagina .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort duo ciocolata cu oreo" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort "catelus"