Desert tort egiptean

de Bunica in Torturi, 14 Dec 2018 | 4331 vizualizari

 

Tortul egiptean este un tort fin si delicios! L-am preparat pentru o fata draga mie. Deci....n-am sectiune.

 

INGREDIENTE

  • Blat;
  • 8 albusuri;
  • 8 linguri de zahar
  • 4-6 linguri de faina
  • 1 virf cutit de sare
  • 150g nuci macinate
  • Crema de vanilie:
  • 8 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 400 ml. lapte
  • 2 + 1/2 linguri faina
  • 2 + 1/2 linguri amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 170 g. unt
  • Frisca:
  • 400 ml.frisca lichida
  • 2 linguri zahar+ 7 linguri pentru caramelizat
  • 150 g. nuca pisata
  • 150-200 g.nuca sau alune pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort egiptean:

Blatul

Tapeteaza tava dreptunghiulara a aragazului cu hartie de copt.

Mixeaza albusurile cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea pana se obtine o bezea ferma.

Scoate telurile.

Adauga faina amestecand de jos in sus cu o paleta.

Nuca se toarna peste albusuri si se amesteca usor pana se incorporeaza.

Toarna compozitia in tava si niveleaza.

Da tava la cuptorul incins la 180 grade C, pana se aureste usor.

Scoate tava si lasa sa se raceasca.

Cand s-a racit, se ia de pe hartia de copt.

Crema de vanilie:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Adauga laptele,faina,amidonul si zaharul vanilat.

Pune la fiert la bain-marie.

Cand crema a devenit mai groasa(sa lase urma cand trecem lingura prin mijlocul ei) ia de pe foc si las-o sa se racoreasca.

Adauga untul si amesteca pentru omogenizare.

Caramelizarea nucii:

Se pun cele 7 linguri de zahar la caramelizat.

Cand zaharul este caramelizat se toarna nuca taiata sau pisata si se rastoarna pe hartie de copt.Lasam sa se raceasca,scoatem hartia si pisam zaharul cu nuca.

Frisca: 

Se mixeaza Frisca lichida cu 2 linguri de zahar pana sta pe teluri.

Asamblare:

Blatul se taie in 3 parti egale.

Prima foaie se pune pe platou.

Peste ea se pune crema de vanilie ,apoi frisca.

La fel se procedeaza si cu urmatoarele foi.

La sfarsit se" imbraca"totul cu frisca si se orneaza cu nuca caramelizata.

 

 

TIPS-URI

1

La bezea si frisca, cand scoti telurile mixerului din vas, trebuie sa ramana" mot".

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

diaconta 1

15.12.2018, 21:10

Felicitari Buni!
La mine inca nu i-a venit randul pe lista,mereu ma bantuie alte idei.
Un tort foarte bun

oanapl 1

16.12.2018, 00:11

Ce bunatate! Si eu il am pe lista cu dulciuri de pregatit!

-Marius- 1

20.12.2018, 08:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si zmeura