Desert tort racoros cu capsuni

de VI in Torturi, 2 Iun 2020 | 1748 vizualizari

 

Noua ne plac mult orice fel de prajituri cu fructe,fie proaspete sau uscate! Acesta reteta este una foarte simpla ,dar deosebit de gustoasa si racoroasa! 

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 26 de piscoturi
  • 30 g.de gelatina
  • 250 ml.sirop de capsuni
  • 250 ml.de suc de capsuni
  • 250 ml.frisca lichida
  • 250 ml.chefir
  • 1 kg.de capsuni 
  • un plic de budinca cu gust de capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort racoros cu capsuni:

Pentru inceput pregatim o forma rotunda, detasabila, de 24 de cm. si o tapetam cu folie.

Dizolvam gelatina in sucul de capsuni, o punem la incalzit pe baie de abur, o lasam putin la racit, apoi o punem cate putin in chefir, dupa care adaugam si frisca batuta cu 2-3 linguri de zahar si o vanilie. Din frisca oprim putina pentru ornat.

Amestecam bine. Siropul de capsuni il folosim la insiropatul piscoturilor pe care le introducem rapid pe o parte si cealalta, evitand inmuierea lor prea tare. Aranjam piscoturile pe marginea formei si la baza rupem piscoturile astfel incat sa acoperim toata baza formei.

Turnam jumatate din compozitia de mai sus, apoi aranjam capsuni cate ne incap pe toata suprafata si punem restul de compozitie.Nivelam frumos,apoi cu frisca oprita ornam pe margine.

In spatiul ramas gol punem capsuni! Eu in cea de-a doua parte a compozitiei am pus si un plic de budinca de capsuni, de aceea are culoarea roz, dar se poate si fara.

TIPS-URI

1

Tapetam cu folie forma chiar daca forma e detasabila, pentru ca astfel piscoturile se lipesc de folie si au stabilitate pana cand terminam de asamblat prajitura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort racoros cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cirese si crema de ciocolata alba