Desert tort trio mousse cu fructe de padure

de madi_marin in Torturi, 1 Apr 2017 | 8964 vizualizari

 

A fost pregătit pentru cea mai specială persoana din viaţa mea. La mulţi ani, scumpa mea! Te iubesc până la cer şi înapoi de un infinit de ori!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 ouă 
  • 100 g zahăr
  • 100 g făină 
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • Mousse alb:
  • 200 g ciocolată albă 
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 5 g gelatină granule
  • Mousse roz:
  • 200 g ciocolată albă
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 300 g zmeură congelată
  • 5 g gelatină granule
  • Mousse mov:
  • 200 g ciocolată albă
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 300 g fructe de pădure congelate 
  • 5 g gelatină
  • Sirop:
  • 100 g zahăr 
  • 100 ml apă 
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort trio mousse cu fructe de padure:

Blat: se bat ouăle intregi cu un praf de sare si zahărul până îşi dublează volumul. Se adaugă uleiul şi esenţa, mixând în continuare. Se cerne făina şi se adaugă treptat mixând la viteză miă. Se toarnă compoziţia în tava de 24 cm detasabilă, tapetată pe fund cu hârtie de copt.

Sirop: se caramelizează zahărul, apoi se stinge cu apa şi se lasă sa scadă puţin, apoi se dă deoparte şi se adaugă esenţa. Se lasă la răcit.

Mousse mov: se pun într-o crăticioară 150 ml frişcă lichidă şi cele 200 g ciocolată albă rasă fin. Se pune vasul la foc mic, până se topeşte ciocolata.

Gelatina se pune la hidratat în 3 linguri de apă rece.

Fructele de pădure decongelate se scurg de sirop, apoi se pasează la blender, apoi se trece totul printr-o sită ca să obţinem un piure fin.

Piureul de fructe se pune peste compoziţia de ciocolată şi frişcă şi se amestecă bine, apoi se încorporează gelatina hidratată şi dizolvată la foc mic şi restul de 100 g frişcă bătută spumă tare.

Mousse-ul mov se toarnă peste blatul răcit şi însiropat pus în aceeaşi tava de 24 cm detaşabilă.

Se dă forma la congelator pentru 10-15 minute, cât preparăm compoziţia pentru stratul următor.

Pentru celelalte straturi de mousse, adică roz şi alb, se procedează exact ca la cel mov, cu deosebirea că în cel alb, nu punem niciun fel de piure de fructe.

Se lasă la frigider până a doua zi, când se poate orna după îmaginaţie.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort trio mousse cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Ina 1

02.04.2017, 18:52

Ce pacaleala frumoasa Bravo, Madi! La multi ani printesei !

madi_marin 1

02.04.2017, 20:13

Fetele, multumesc! Nu am incercat de multe ori sa fac trio mousse, dar de acesta sunt foarte incantata Maia m si alte combinatii pe care mi-am propus sa le incerc

Rahela Velicu 1

02.04.2017, 21:27

Minunat!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Rusesc