Desert tortulet cu capsuni si crema de lapte cu ciocolata alba

de mirela0911 in Torturi, 18 Mai 2018 | 2787 vizualizari

 

Vazusem de ceva vreme un filmulet cu prepararea acestui tortulet, l-am vizionat dar nu l-am salvat. Nu mai stiu unde l-am vazut si m-am apucat sa-l prepar doar din ce imi aminteam ca vazusem si cu ce ingrediente aveam la indemana. A iesit un tortulet delicios, cu capsuni dulci si aromate! 

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • un praf de sare
  • 4 lg ulei
  • 4 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pt crema:

  • 3 lg amidon
  • 80 g zahar
  • 20 g zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 300 g capsuni fara codite
  • 2 lg zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 1 lg zahar pudra vanilat
  • 6 buc capsuni de aceeasi dimensiune
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tortulet cu capsuni si crema de lapte cu ciocolata alba:

Blatul: se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu praful de sare si zaharul, adaugat pe rand pana devine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se omogenizeaza cu ajutorul unei spatule. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se toarna in doua reprize peste spuma. Se incorporeaza cu miscari usoare. Se toarna compozitia in tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pt cca 12-15 minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit, se indeparteaza hartia de copt si se taie in 3 fasii egale, pe verticala.

Crema: Mai intai se spala cele 300 g capsuni, apoi se taie in bucatele mici. Se presara zaharul si zeama de lamaie. Se amesteca usor de 2-3 ori apoi se da la rece pana in momentul in care ne vom folosi de ele.

Intr-un castron de inox se pune amidonul, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine, apoi se toarna laptele putin cate putin pana se dizolva ingredientele uscate. Se transfera pe foc si se lasa pana se ingroasa, amestecand continuu. La final se adauga ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza crema. Se lasa sa se raceasca bine.

Capsunile se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine de sirop. Peste acesta se toarna 100 ml apa si se amesteca, cu acesta se vor insiropa blaturile.

Smantana pt frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se obtine o compozitie ferma. Se iau 2 lg de frisca si se amesteca cu crema bine racita.

Pe un platou se asaza o fasie de blat, se insiropeaza, se unge cu crema, apoi se pune deasupra jumatate din capsuni. Se asaza al doilea blat, se insiropeaza, se unge cu crema si se pune restul de capsuni. Deasupra se asaza ultimul blat insiropat. 

Se imbraca tortul cu restul de crema. Cele 6 buc de capsuni se spala, se usuca apoi se taie in doua. Se asaza pe diagonala cate 3 jumatati iar intre ele se fac moatze cu frisca.

Se da la rece inainte de a se servi. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia

2

Se poate prepara o crema de vanilie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tortulet cu capsuni si crema de lapte cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake de ciocolata