Desert trigoane crocante din foi de placinta cu visine

de Ksenya in Dulciuri, 12 Apr 2018 | 4215 vizualizari

 

 
Sunt usor de facut, crocante si un desert sanatos.
Va indemn sa le incercati!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr visine fara samburi
  • 2 linguri dulceata de mure sau de care aveti (coacaze,dude ,agrise sau visine)
  • 1 lingura de amidon
  • 1 pachet foi de placinte
  • 1 pachet unt
  • zahar pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert trigoane crocante din foi de placinta cu visine:

Punem visinele la scurs intr-o sita. Daca aveti congelate, le scoateti mai din timp. Eu am avut visine la borcan,reteta o gasiti aici:

 Intr-o oala, adaugam peste visinele scurse, dulceata de mure. Punem pe foc mic.

Cand incepe sa fiarba, adaugam amidonul amestecat cu sucul scurs de la visine. Lasam 5 minute pana compozitia se ingroasa.

Oprim flacara si dam compozitia la racit complet.

Foile de placinte dezghetate le intindem si le taiem fasii.

Luam cate 3-4 foi (fasii) si le ungem cu unt topit. Suprapunem foile unse si in margine colt punem o lingura de umplutura.

Aducem coltul in asa fel, incat sa formeze un triunghi si mergem asa pana se termina fasia.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam trigoanele si le ungem cu unt topit.

Pornim cuptorul si cand a ajuns la 180 grade C, introducem tava si lasam pentru 25-30 min la copt.

Oprim cuptorul si le lasam sa raceasca.

 Inainte de a fi servite puteti sa le pudrati cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert trigoane crocante din foi de placinta cu visine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi umplute cu dulceata