Dobos cu crema caramel

de iry-gabriela in Prajituri, 13 Aug 2012 | 23636 vizualizari

 

aceasta prajitura am incercat-o pentru prima oara si ma bucur ca mi-a iesit....si bineinteles am ramas repede fara ea!!!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru foi:
  • 2 oua
  • 200 gr margarina,
  • 3 linguri de miere de albine,
  • 150 gr zahar farin,
  • un pliculet de amoniac stins cu 150ml lapte,
  • 750 gr faina.
  • pentru crema:
  • 300 gr zahar,
  • 200 ml apa,
  • 100 gr faina,
  • 250 ml lapte,
  • un pachet margarina.
  • pentru glazura:
  • 8 linguri de zahar,
  • 6 linguri de apa,
  • 3 linguri cacao,
  • 50 gr unt
  • esenta dupa gust.
  • optional
  • nuca de cocos (mi s-a terminat si nu am mai pus)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dobos cu crema caramel:

Pentru inceput se topeste margarina, apoi se adauga peste aceasta mierea de albine. Ouale se bat cu 150 gr zahar farin, apoi se adauga peste margarina. Peste acestea se adauga amoniacul care a fost stins cu 150 ml lapte. Se amesteca toate, iar la final se adauga faina ,formandu-se un aluat bun de modelat cu sucitorul.

Aaluatul se imparte in 5 parti egale (pe o tava normala de aragaz se coc 5 foi, dar cum o aveam ocupata cu altceva, am folosit una mai mica si am facut 8 foi, deci mi-au iesit 2 portii de dobos, ce bine de mine,nu????). Fiecare bucata de aluat am intins-o dupa forma tavii si le-am copt pe dosul tavii pe fiecare in parte.

Lla crema am procedat astfel: am caramelizat zaharul, dupa care am stins cu apa pana s-a topit tot zaharul. Intre timp am adaugat faina in lapte fara a se forma cocoloase si am adaugat-o in caramel. Am amestecat incontinuu pana s-a ingrosat crema dupa care am adaugat margarina amestecand din nou pana s-a topit toata.

Ccrema am adaugat-o calda peste foi, iar la final am presat un pic cu palmele pentru a intra bine crema in foi.

Gglazura am obtinut-o amestecand apa cu zaharul, in care am adaugat cacaoa, untul si esenta pe care le-am lasat un pic pe foc pana s-a legat un pic si am turnat-o peste prajitura gata asamblata. Se lasa pana a doua zi pentru a se portiona dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dobos cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Bunica 1

14.08.2012, 23:39

ador crema caramel!

iry-gabriela 1

15.08.2012, 06:23

va multumesc si sunt binevenite numai sa aduceti o cafea micuta

Lau 1

19.08.2012, 16:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers-5 ANI DE BUCATARAS.RO