Double chocolate cheesecake

de simona119 in Prajituri, 21 Mai 2012 | 5708 vizualizari

 

Ieri m-am intrecut pe mine si am facut cel mai bun desert din viata mea scurta, dar promitatoare, de bucataras :)!!!

 

INGREDIENTE

  • Crema
  • 800 g crema de branza Ceva Fin Cremos
  • 200 g frisca
  • 200 g zahar pudra
  • 4 oua
  • esenta de vanilie
  • 50 g ciocolata alba
  • 80 g ciocolata neagra 75%
  • Crusta
  • 250 g biscuiti
  • 120 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Double chocolate cheesecake:

Crusta

Sfarmati bine biscuitii si amestecati-i apoi cu untul topit. Luati o tava cu pereti detasabili, tapetati-o cu hartie de copt si adaugati amestecul de biscuiti cu unt. Acoperiti uniform fundul tavii, presand cat de bine posibil si incercati sa creati si o margine inalta de 1-2 cm. Dati tava la frigider pana este gata crema.

Crema

Intr-un bol, amestecati bine crema de branza impreuna cu zaharul pudra si putina esenta de vanilie. Adaugati frisca batuta bine si dupa ce ati incorporat-o adaugati pe rand ouale. Topiti la bain-marie ciocolata alba si adaugati-o apoi peste crema. Turnati trei sferturi din umplutura peste crusta de biscuiti si dati din nou la frigider.

Topiti tot la bain-marie ciocolata neagra, pe care o adaugati apoi peste restul de crema ramasa in bol si amestecati pana cand se incorporeaza bine. Puneti umplutura cu ciocolata intr-un spritz de patiserie pentru a putea orna. Scoateti cheesecake-ul din frigider, introduceti varful in umplutura si strangeti pana vedeti ca la suprafata s-a format un cerc cam cat o moneda si continuati asa pe toata suprafata cheesecake-ului.
Cand designul este gata, dati prajitura la cuptorul preancalzit la 150 grade pentru aprox 60 minute.

Inainte de a scoate cheesecake-ul din forma, lasati cateva ore sa se raceasca bine. Desfaceti forma si cu ajutorul a doua spatule, desprindeti prajitura de hartia de copt si mutati-o pe un platou.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

este foarte buna dupa ce sta cateva ore la frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Double chocolate cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake rapid cu ciocolata