Dovlecei rotunzi umpluti

de mimmi in Pui, 14 Mar 2012 | 4127 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei rotunzi
  • 100 g cus-cus,
  • 150 g piept de pui,
  • 1 ardei verde,
  • 3-4 catei usturoi,
  • 1 ceapa ,
  • 2 rosii decojite in sos de tomate,
  • marar,
  • 1 lingura ulei,
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei rotunzi umpluti:

Cus-cus-ul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care se spala sub un jet de apa rece si se lasa la strecurat.

Spalam dovleceii si ii scobim, pastrand miezul. Ceapa taiata marunt, miezul de dovlecei taiat marunt, ardeiul taiat cubulete si usturoiul taiat feliute se calesc intr-o lingura de ulei. Dupa ce s-au calit legumele, adaugam pieptul de pui taiat cubulete, sare si piper dupa gust si mai lasam sa se caleasca impreuna pana cand este facut si pieptul de pui. Ultima data adaugam rosiile taiate marunt, marar proaspat dupa gust, cus-cus-ul, amestecam si stingem focul. Saram dovleceii pe dinauntru, ii umplem cu compozitia de mai sus si ii punem intr-o tava sau forma de yena,umpluta cu apa pana la jumatatea dovleceilor. Acoperim tava/forma de yena cu folie de aluminiu si dam dovleceii la cuptor pentru cca 30-40 de minute, pana sunt facuti dovleceii.

Ii servim simpli sau cu smantana . Pofta Buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei rotunzi umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

madi_marin 1

14.03.2012, 21:44

ce de efect sunt... si faina ideea cu cus-cus-ul...

susu 1

11.05.2012, 17:19

mimmi ce frumos e manca-l-as eu pe el

susu 1

02.07.2012, 13:48

nu vrei sa stii ca am salvat reteta mai demult si astazi am fost in piata dupa corcoduse coapte pt gem si am gasit dovlecei dastia verzi, frumosi , mi-am amintit de reteta si asa am si luat vreo 4-6, acum am recautat-o si maine trec la treaba

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti la cuptor